Waar op letten als je rugklachten met een goede matras wil vermijden

Op een verkeerde matraskeuze slapen heeft een negatieve invloed op mogelijke rugklachten. Een matras met letterlijk een ontbrekende rugsteun zorgt voor spieren overbelasting en een slechte houding tijdens het slapen. Allemaal parameters die rugklachten veroorzaken. Een latex matras van Una vermindert deze vaak voorkomende fysieke ongemakken.

De basiseigenschappen van een goede matras

Naast de esthetische invalshoek zoals het bedcomfort, design, duurzaamheid en brandveiligheid zijn nog andere basiseigenschappen belangrijk bij het kiezen van een goede matras. Volgende kenmerken mogen bij de keuze niet uit het oog worden verloren:

  • Comfort 
  • Hardheid van de matras 
  • Doorlaatbaarheid van vocht 
  • Het isoleren van de warmte

De beste matras voor mensen met rugklachten op een rijtje gezet

Mensen met rugpijn zullen bij het kiezen van een nieuwe latex matras volgende praktische richtlijnen het best in het achterhoofd houden:

De persoonlijke voorkeur speelt een grote rol

Laten we maar een kat een kat noemen. Er is geen enkele matras die optimaal werkt voor patiënten met rugklachten. Om die reden zal je voor jezelf moeten uitmaken welke matras het beste aanvoelt en je het grootste comfort geeft. Een matraskeuze is afhankelijk van individu tot individu.

Zoek een matras die voldoende steun biedt aan de rug

Slapen op een te harde matras zorgt voor sommige mensen met rugpijn voor meer druk. Dit kan in sommige gevallen leiden tot nog meer rugklachten. Anderzijds blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat andere personen wel een vermindering van de rugpijn vaststelden.

Kijk niet enkel naar de prijs van een matras maar ook naar de kwaliteit

Plus minus één derde van ons leven brengen we onze tijd in bed door. Bij de aankoop van een matras loont het de moeite waard om vooral te kijken naar de kwaliteit van een matras. Niet alleen voor het geboden slaapcomfort, maar ook om lage rugpijn zoveel mogelijk te vermijden. Laat je voldoende deskundig informeren door een betrouwbare slaapwinkel over de prijs-kwaliteitsverhoudingen van een matras.

Het testen van een matras is geen overbodige luxe

In heel veel gevallen bestaat de mogelijkheid om een matras voor twee weken uit te testen. Voor aankoop kan je best enkele matrassen op vlak van hardheid uitproberen. Zo kom je er achter welke matras het meest geschikt is indien je met fysieke ongemakken aan de rug te kampen hebt.