Hoe kun je de tuin mooi aankleden?

We brengen steeds meer tijd door in de tuin. We zien die dan ook steeds meer als een verlengstuk van onze leefomgeving. Maar hoe kleden we onze tuin nog mooier aan om hem nog gezelliger te maken. Kies alvast voor je favoriete tuintrend.

Breng meer kleur in je tuin

Een mooie en gezellige tuin is een kleurrijke tuin. En dan denkt je automatisch aan bloemen en planten. Zorg voor mooie kleuren en kleurcombinaties. In een mooie tuin hoort uiteraard geen onkruid. Verwijder alle onkruid, onkruid weg, verplant en zoek nieuwe bloemen en planten. Met enkele eenvoudige aanpassingen geef je je tuin meteen een make-over. Enkele mooie bloemen- en plantenbakken op de juiste plaats maken je tuin compleet.

Nieuwe tuinmeubelen

Gaan je tuinmeubelen ondertussen al meerdere jaren mee? Zijn ze verouderd en zitten ze toch niet meer zo comfortabel dan je zou willen? Kleed je tuin dan mooi aan met nieuwe tuinmeubelen en bijbehorende kussentjes. Dankzij de grote keuze aan tuinmeubelen, zijn er nu voor elk budget. Vallen je tuinmeubels nog niet uit de toon en zien ze er best nog mooi en goede onderhouden uit, maar wil je ze toch een nieuw uitzicht geven? Dat doe je makkelijk met nieuwe kussens of nieuwe kussenhoezen en- of met een nieuw likje vernis of beits.

Mooie, natuurlijke tuinafsluiting

Een mooie en vooral een natuurlijke tuinafsluiting brengt niet alleen extra sfeer in je tuin. Het bezorgt je tegelijk ook maximale privacy. Kies je voor een houten tuinafsluiting en wil je die extra kleur bezorgen? Denk dan aan een kleurrijke tuinposter, aan beeldjes of plantjes in houten kistjes of aan een mooie tekening of schilderij, door je kids gemaakt.

Buitenverlichting en vuurkorven

Niets is sfeervoller dan in het donker genieten rond de vuurkorf met de nodige tuinverlichting, leuke lampions, windlichtjes, gaslantaarns of Zweedse fakkel. Het toppunt van luxe is ongetwijfeld een lounge vuurtafel, waar je met gans je gezin, familie of vrienden  rondom kunt zitten.

Barbecue of buitenkeuken

Een barbecue of een keuze buitenkeuken geven extra waarde aan je mooi aangelegde tuin. Buiten koken en eten is het toppunt van gezelligheid. Probeer nieuwe recepten, of haal de wereldkeuken in je tuin. Zo’n gezellig gezins- of familiemoment zul je niet snel vergeten.