Het beste advies voor een gezonde groene tuin

Wie wilt dat nou niet, een gezonde en bloeiende tuin. Als je dit wilt is het gras ook heel belangrijk. Dit moet je ook goed verzorgen. Daarnaast kost het verzorgen van je tuin enorm veel tijd en werk waar niet iedereen op zit te wachten. Het aanschaffen van een tuinberegening is dan ideaal. Woon jij in Etten-Leur en wil jij nou ook een tuinberegeningssysteem als oplossing voor jouw tuin? Dan ben je bij groenmetwater aan het juiste adres. Ben jij nou benieuwd hoe jij ervoor kan zorgen dat jouw tuin nog meer gezond en groen wordt en blijft? Lees dan verder!

Schaf een tuinberegeningssysteem aan

Zoals je al eerder kon lezen is het ideaal om een tuinberegeningssysteem aan te schaffen. Hierdoor kan jij ervoor zorgen dat jouw tuin altijd water toegediend krijgt en dat allemaal automatisch zonder dat jij het hoeft te doen. Je moet alleen instellen hoeveel en wanneer je de tuin water wilt geven. Nou ideaal. Dit scheelt weer werk en tijd. Wie wilt dat nou niet!? Daarnaast is zo’n systeem ook handig als je regelmatig op vakantie gaat of zelfs voor een langere periode vertrekt. Zo kan jij alsnog een gezonde en bloeiende tuin hebben. Ook heeft het systeem een regensensor en als het dan geregend heeft geeft het systeem minder water aan de tuin. Het is dan natuurlijk niet nodig om extra water aan de tuin toe te dienen. 

Zorg ervoor dat de bodem vruchtbaar is

Het is natuurlijk voor een tuin heel belangrijk dat de grond gezond en vruchtbaar is. Anders kan je er alsnog heel veel in investeren en is het alsnog geen gezonde tuin. Je krijgt een gezonde en vruchtbare bodem in je tuin door middel van compost of mest. Dit leg je dan op het gras, maar leg er geen hopen neer. Dan worden de planten en het gras juist slap en kwetsbaar. Het is sowieso goed om je tuin minimaal een keer in het jaar te bemesten. 

Onderhoud je tuin

Je zult het niet de leukste taak vinden, maar het is super belangrijk om jouw tuin te onderhouden. Zo blijft jouw tuin gezond. Alle hangen en bomen kan je het beste snoeien vanaf mei tot september. Het beste is om minimaal een keer per jaar je tuin te snoeien. Dit kan je uitbesteden, maar natuurlijk ook zelf doen.