Een nieuwe tuin aanleggen

Hoe begin je er eigenlijk aan? Het aanleggen van een nieuwe tuin is voor de een gemakkelijk, voor de ander een ware hel. Net zoals bij het verbouwen van een huis, kun je gebruik maken van een structurele werkwijze. Je begint bij het leeghalen van de huidige tuin, ruim alle rommel op en probeer een aantal materialen te hergebruiken. Wij huren tijdens het verbouwen van onze tuin een groencontainer bij Renewi. Op deze manier betalen we minder afvoerkosten en zijn we milieubewust bezig!

Het leeghalen van de tuin

Het leeghalen begint met het opruimen van al het afval en spullen die niet hergebruik kunnen worden. Hierna begin je met het scheiden van spullen. Wij maken graag 2 stapels, spullen die wel en niet opnieuw gebruikt kunnen worden in de nieuwe tuin. Wist je dat je zelfs tegels en stenen opnieuw kunt gebruiken. Sinds covid-19 zijn de prijzen van nieuwe tegels en stenen enorm gestegen, het hergebruiken van de oude stenen kan dus een hoop geld besparen! Ben je niet van plan je stenen of tegels opnieuw te gebruiken? Bestel dan een puincontainer van Renewi. Zo kun je het puin afvoeren tegen een lage prijs en ben je verzekerd van duurzame verwerking.

Begin met een vast punt en ga vanaf daar verder

Het is verstandig om met de grondwerkzaamheden te beginnen en dan steeds kleinere werkzaamheden te verrichten. Denk eerst aan het aanleggen van de elektra en water onder de grond. Daarna plant je eerst de grootste struiken en bomen, hierna begin je met het plaatsen van tegels, stenen en hout. Wanneer dit alles gedaan is ga je aan de slag met de kleinere beplanting, spotjes en het gras. Wij bewaren het gras altijd tot het laatste moment, dit komt omdat je na het inzaaien of leggen van grasmatten er een tijd niet overheen mag lopen.

Verschillende soorten tuinen

Nu de boodschappen steeds duurder worden, wordt het steeds populairder om zelfvoorzienend te wonen. Steeds meer Nederlanders verbouwen zelf groente! Grote siertuinen worden omgebouwd tot moestuinen en een groot gedeelte van dit zelf verbouwde groente wordt ingevroren. Waar kiezen jullie voor? Een prachtige siertuin of een moestuin waar je zelf heerlijk eten verbouwd? Wij weten het al wel!