5x dingen die je niet mag vergeten op zonvakantie

De vakantiestress is vaak het ergste tijdens het inpakken. Je wilt natuurlijk geen belangrijke items vergeten, want dan moet je die op je vakantiebestemming weer gaan zoeken in een winkel. Een paklijst is daarom ontzettend handig, mits je weet wat je hierop moet zetten. Wij geven je 5x belangrijke items die je niet mag vergeten bij het inpakken voor een zonvakantie!

Kleding

De juiste kleding is ontzettend belangrijk. Check daarom van tevoren de verwachte temperaturen van je vakantiebestemming. Is het de hele week 25 graden? Neem dan vooral luchtige kleding mee. Vergeet ook niet dat je kleding nodig hebt voor de terugvlucht. Een korte broek is geen aanrader voor in het vliegtuig, laagjes zijn hier de ideale oplossing voor! Voor mannen is een lange broek ook zeker handig, want bij sommige hotels is dit een vereiste bij het diner.

Beachwear

Zon, zee, strand en zwembad: dan heb je natuurlijk zwemkleding nodig! Het is aan te raden om ten minste 3 verschillende bikini’s, badpakken of zwembroeken mee te nemen. Wat dacht je van een duurzame zwembroek van Ramatuelle Beachwear? Zo steel je de show op het strand én draag je een steentje bij aan een beter milieu. Deze zwembroeken zijn namelijk gemaakt van gerecyclede stoffen.

Medicatie

Je hoopt het niet nodig te hebben, maar het is wel fijn als je het in de buurt hebt: medicijnen. Zeker iets als de anticonceptiepil of andere voorgeschreven medicijnen moet je in de tas stoppen. Daarnaast is het ook handig om pijnstillers, anti-diarree pillen, rennies en pillen tegen reisziekte bij te hebben. Je weet nooit wanneer je het nodig hebt!

Schoenen en slippers

Schoenen zijn heel belangrijk. Afhankelijk van je planning, heb je een aantal verschillende soorten schoenen nodig. Wandelschoenen als je van plan bent om grote stukken te wandelen of te hiken, sportschoenen, slippers voor aan het zwembad, sandalen voor overdag en eventueel nette schoenen voor naar het diner.

Vermaak

Sommige mensen lezen graag op vakantie, anderen luisteren het liefst een hele dag muziek. Zorg dan ook dat je iets ter vermaak bij hebt, om de momenten zonder geplande activiteiten te vullen waar nodig. Ook spelletjes zijn altijd leuk om mee te nemen, voor ‘s avonds.