Zo verkoop jij jouw auto in de toekomst voor meer geld!

Een gemiddelde auto staat bekend als een van de slechtste investeringen die je kunt doen. Zo kost het je een hoop geld aan benzine, wegenbelasting, verzekering, afschrijving en onderhoud. Om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk geld afschrijft op een auto, zijn er een aantal zaken van belang.

Koop geen splinternieuwe auto

Als je zo min mogelijk geld wilt verliezen op een auto dan is het zeer af te raden om een splinternieuwe auto aan te schaffen. Zodra je de auto uit de dealer rijdt, ben je al duizenden euro’s kwijt. Je kunt er daarom het beste voor kiezen om een tweedehands auto aan te schaffen via bijvoorbeeld Marktplaats. Via Marktplaats kom je terecht bij particulieren maar ook bij zakelijke verkopers. Houd er bij het kopen van een auto bij een particuliere rekening mee dat je geen garantie krijgt. Het voordeel hiervan is wel dat je de auto hoogstwaarschijnlijk voor minder geld kunt kopen. 

Wees niet bang om te onderhandelen

Een zeer effectieve manier om een auto zo min mogelijk af te laten schrijven, is door goed te onderhandelen. Een onderhandeling kan namelijk al snel duizenden euro’s verschil maken. Zet op meerdere auto’s in en ga met meerdere verkopers het gesprek aan. Maak er een sport van om de auto voor zo min mogelijk geld te kopen en verkoop de auto later met een beperkte afschrijving. 

Onderhoud je auto op een zo goed mogelijke manier

Om de waarde van de auto enigszins te behouden, is het verstandig om te zorgen voor een goed onderhoud. Kies bij voorkeur een vakgarage en maak daar goede afspraken mee. Een Porsche 914 onderhoud bij ProCar Tilburg zorgt er op de lange termijn voor dat de auto voor meer geld verkocht kan worden.

Laat je auto wrappen om de lak intact te houden!

Een effectieve manier om de lak van de auto intact te houden, is door de auto te wrappen. Bij een eventuele verkoop kun je er dan voor kiezen om de laag er weer af te halen. Daarnaast zou je de auto eventueel ook met wrap kunnen verkopen. Het nadeel daarvan is alleen dat men niet kan zien wat er onder die laag zit en daardoor wantrouwig kan worden.