Zo repareer je stucwerk!

Er is niks mooier in je woning dan een strak gestucte muur. Na verloop van tijd komen er helaas wel vaak wat scheurtjes of deukjes in de muur en dat is dan meteen een stuk minder mooi. Wanneer je dit wilt repareren kan dat, maar je moet wel goed weten hoe je dit aan moet pakken. In dit artikel lees je informatie over het repareren van je stucwerk. Heel handig dus om iets mee te doen. Veel leesplezier bij het lezen van het artikel. 

Muurreparatie met EAZYFIX

Je kent EAZYFIX misschien nog niet, maar dit is een fijne pasta die je op de muur kunt aanbrengen met een roller en daarna kunt gladstrijken. Zo hoef je dus niet een stukadoor of professional in te huren die jouw muren komt stukken. Je kunt het eenvoudig zelf repareren. Ook hoeft de pasta niet lang te drogen en kun je er dus lekker snel overheen verven. Perfect spul dus voor het repareren van deuken en scheuren in jouw muren die zo mooi gestuukt waren. Een muurreparatie met EAZYFIX verhelpen, doe je zo!

De muren voorbereiden

Voordat je aan de slag gaat met het repareren van de muren, zorg je voor een goede basis. Haal eerst de loszittende velletjes en deeltjes weg van de muur en zorg ervoor dat de muur vet en stofvrij is. Je kunt hier een speciaal middel voor gebruiken wat goed werkt bij het weghalen van vet en stof. De diepere gaten kunnen gevuld worden met allesvuller en daarna laat je dit goed drogen. 

Gladstrijken

De pasta die daarna wordt aangebracht om het stucwerk ook echt daadwerkelijk te repareren, wordt gladgestreken met een bijbehorende strijker. Dit kan je ook doen met een ruitenwisser als je die in huis hebt, maar dit werkt iets minder fijn. De zijkanten met name niet. Doe je een groot oppervlakte? Zorg dan dat je niet meer spiegelglad aanbrengt dan dat je binnen 30 minuten kunt gladstrijken.