Wat houdt vve beheer nou eigenlijk in?

Wanneer jij je normaal gesproken niet bezig houdt met het kopen en verkopen van appartementen, is de kans aanwezig dat jij niet weet wat het begrip VvE nou eigenlijk inhoudt. VvE is een afkorting van de vereniging van eigenaren. Je maakt deel uit van deze vereniging wanneer jij een van de appartementen in het complex in bezit hebt. Wat dit precies inhoudt en wat je ermee kunt, kun je in dit artikel vinden.

Wat houdt vve precies in?

Als jij deel uitmaakt van de VvE, dan zul jij medeverantwoordelijk zijn voor de staat en het beheer van het gehele gebouw. Je koopt namelijk een soort aandeel in het gebouw en moet er dan ook voor zorgen dat de waarde van dit aandeel niet zomaar af gaat nemen. Vandaar dat er een verenging is om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt. Met deze juridische last komen echter ook een aantal voordelen kijken. Jij zult namelijk wat te zeggen hebben over wat er met het gebouw gebeurt, zeker als dit over grotere veranderingen gaat. Bij het kopen van een appartement kun je er echter ook voor kiezen om een splitsingsakte te vragen. Op deze manier kun je de organen van het gebouw namelijk splitsen en je VvE beheer in Almere laten regelen. Het VvE beheer uitbesteden aan een andere onderneming is vandaag de dag iets wat veel mensen doen, omdat ze hun tijd hier liever niet aan besteden.

Wat doet VvE beheer?

Indien je kiest voor VvE beheer is het zo dat een vergadering uiteindelijk zal bepalen wat de taken nou precies zijn. Dit is dus niet voor elk gebouw helemaal hetzelfde. Wel is het zo dat het over het algemeen niet zo veel zal verschillen van de gebouwen bij jou in de omgeving. Wanneer je gaat kijken naar de splitsingsakte, zul je kunnen vinden dat de beheerders helemaal vrij zijn in het bepalen van de taken. Je kunt er taken vinden zoals bijvoorbeeld het bijhouden van de administratie of het regelen van de financiën van de VvE. Ook zal er een plan moeten worden opgesteld voor de incassokosten en het onderhoud dat op een jaarlijkse basis zal moeten gebeuren. Bij een groot gebouw kan dit namelijk oplopen tot flinke kosten.