Wat heb je nodig voor het printen van kleurplaten?

Kinderen vinden het geweldig om hun creativiteit los te laten door te tekenen en te kleuren. Hierdoor hebben kinderen wat te doen, maar ook is het goed voor de ontwikkeling van een kind. Veel ouderen kiezen er daarom voor om regelmatig kleurboeken aan te schaffen of verschillende kleurplaten uit te printen. Als je ook kleurplaten wilt printen, dan heb je hier enkele spullen voor nodig. In dit artikel vind je meer informatie over de spullen die je nodig hebt voor het printen van kleurplaten. 

Een geschikte printer

Mocht je nog niet over een printer beschikken, dan is het verstandig om een printer aan te schaffen. Je zult namelijk een printer nodig hebben voor het uitprinten van verschillende kleurplaten. Hiervoor wil je niet naar een copyshop gaan of de printer van het werk moeten gebruiken. Wanneer je een printer gaat kopen, kun je het beste een kleurenlaserprinter kopen bij Refurbished Printer. Refurbished printers zijn goedkoper, terwijl ze wel in uitstekende staat verkeren. Je kunt het beste geen goedkope nieuwe printer van enkele tientallen euro’s aanschaffen, dit omdat de kwaliteit vaak behoorlijk tegenvalt. 

Cartridges voor de printer 

Wanneer je een refurbished printer hebt aangeschaft, dan is het zeer belangrijk om te weten dat niet alle cartridges in de printer passen. Cartridges zijn bakjes met inkt die nodig zijn voor het afdrukken. Cartridges worden gekoppeld aan een bepaald merk printer en serienummer. Je kunt bijvoorbeeld geen Canon cartridges in een HP printer gebruiken. Welke cartridges je nodig hebt, kun je het beste achterhalen door het serienummer van de printer op te zoeken. Als je dit serienummer opzoekt via het internet, dan zie je direct welke cartridges in jouw printer kunnen.

Papier van kwaliteit 

Voor het afdrukken van papierwerk zoals kleurplaten, heb je natuurlijk ook papier nodig. Het papier dat hiervoor geschikt is, wordt ook wel printpapier genoemd. Wanneer je printpapier aan wilt schaffen dan is het erg belangrijk om alleen papier van de hoogste kwaliteit aan te schaffen. Dit is wat duurder, maar de kwaliteit van een afdruk is veel beter. Zo kan het papier niet scheuren tijdens het afdrukken, maar ook blijft de inkt beter op het papier zitten. Papier is universeel te gebruiken, dus het maakt hierbij zeker niet uit van welk merk je papier aanschaft.