Een sigaar of een sigaret?

Hoe heerlijk een mannenavondje met een sigaar en een whiskeytje. In de ene hand een sigaar en in de andere hand een whiskeytje. Wie wilt dat nou niet? Ben jij benieuwd naar een sigaar? Dan kan je die bij sigarenverkoop.nl kopen. Waarom niet proberen? Het is voor sommige mensen een gewoonte om te roken en voor andere niet, maar wat is nou eigenlijk beter? Een sigaar of een sigaret? 

Zijn sigaren minder slecht voor je gezondheid? 

Laten we voorop stellen dat het altijd beter is om niet te roken. In het algemeen zijn sigaren niet echt gezonder, dan het roken van een sigaret. Het roken van nicotine is niet goed voor je. Het brengt schadelijke stoffen mee die ook weer voor ziektes kunnen zorgen. In vergelijken met een sigaret, rook je wel veel minder dan wanneer je een sigaret rookt. Sigaren bevatten alleen meer tabak, dan een normale sigaret. Het komt daarom ook ongeveer op hetzelfde neer. Sigaren rook je ook langer. Als je een sigaar rookt heb je wel minder kans op long-en strottenhoofdkanker, hart- en vaatziekten en COPD. Ben jij een sigarettenroker? Dan heb je meer kans op mond, slokdarm, strottenhoofd en longkanker. Het voordeel van sigaren is dat je de rook niet over je longen gaat. De teer komt dus niet in je longen terecht. Sommige mensen vinden het roken van een sigaar of sigaret geweldig. Het is dan dus ook leuk om een sigaar als cadeau te geven. 

Wat zit er in de rook van een tabaksproducten? 

In tabaksrook zitten ruim 6.000 verschillende stoffen. De meeste stoffen die er in zitten zijn schadelijk voor je gezondheid en meer dan 70 stoffen zijn kankerverwekkend. Welke stoffen er vrij komen tijdens het roken, is afhankelijk van wat je rookt. Tabaksrook is dus zeer ongezond. Veel stoffen die je normaal eet en die in een sigaret verwerkt zijn, kunnen alsnog schadelijk zijn. De stoffen in tabaksproduct zijn dus niet hetzelfde als de stoffen in tabaksrook. Rook je veel, dan krijg je natuurlijk nog meer gevaarlijke stoffen binnen. Ga je meer roken, dieper inhaleren en meer trekjes nemen, beïnvloedt dit het aantal schadelijke stoffen die je binnenkrijgt.