Een bril aanschaffen of toch lenzen nemen?

Wanneer er sprake is van zichtproblemen, zijn deze soms definitief te verhelpen. Dit kan zijn wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een ziekte of een aandoening aan het oog waarbij de zichtproblemen op den duur vanzelf verholpen worden. Het wordt wat lastiger wanneer deze problemen van langere duur zijn of eventueel permanent. Dan dient er een overweging worden gemaakt om een bril aan te nemen of lenzen. Maar, welke optie past nu het beste bij jou? Natuurlijk ben je bij een professionele opticien aan het juiste adres voor het beste advies en voor het laten maken van glazen op maat.

Kiezen voor een bril

Vele mensen kiezen toch voor een bril. Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een bril is het gemak dat erbij komt kijken. Je hebt in tegenstelling tot het inbrengen van lenzen, geen speciale hygiënevoorschriften. Daarnaast is het ook niet nodig om steeds nieuwe lenzen te kopen. Je kunt daarnaast ook je bril op en afzetten wanneer het nodig is. Lenzen heb je gedurende de hele dag in de ogen. Hierdoor kan het zijn dat je juist last krijgt van je ogen. Dit is met een bril niet het geval, omdat je deze op en af kunt zetten wanneer je hem even niet gebruikt. Een ander belangrijk voordeel is dat je kunt kiezen voor verschillende brillen. Afhankelijk van je oogafwijkingen, kunnen de brillenglazen hierop aangepast worden. Een laatste voordeel is dat je brillen een onderdeel kan laten zijn van je outfit. Brillen zien er vaak stijlvol uit en je kunt kiezen voor verschillende monturen zodat je de mogelijkheid hebt om je gezicht bijvoorbeeld beter uit te laten komen of je outfit helemaal af te maken.

Kiezen voor lenzen

Een andere mogelijkheid dan het dragen van een bril is het dragen van lenzen. Lenzen hebben natuurlijk ook voordelen. Lenzen zie je fysiek niet zitten. Hierdoor vinden veel mensen het prettig om lenzen te dragen. Ze hebben soms het gevoel dat het dragen van een bril een bepaald imago met zich meebrengt. In zekere zin is dat ook wel zo, alhoewel er wel steeds meer mensen een bril dragen en het de gewoonste zaak van de wereld is geworden om er een te dragen. Met lenzen is het ook zo dat je geen last hebt van gezichtsbeperking. Lenzen zijn praktisch en je kan ze niet vergeten of per ongeluk ergens laten liggen.

 

Overweeg ook welke optie voor jou het beste is.