De voordelen van in het buitenland studeren

Studeren of stagelopen in het buitenland is een bijzondere en waardevolle ervaring. Het is daarnaast ook nog een interessant op je cv. Naast dat ga je jezelf ook enorm erg ontwikkelen. Dit is ook een leuke manier om een onvergetelijke tijd te beleven en kan je op een leuke manier je horizon verbreden. Zo zijn er nog genoeg reden waarom jij een high school jaar moet nemen of zelfs voor je stage een tijdje naar het buitenland moet vertrekken. Ben jij benieuwd naar nog meer voordelen om in het buitenland te studeren?

Het biedt een hoop kansen

Studeren in het buitenland biedt je een hoop kansen. Het biedt kansen die je normaal in Nederland op school niet altijd zal krijgen. Je leert veel over een andere cultuur en over jezelf. Het mooie is dat je jezelf ook nog enorm gaat ontwikkelen. Dit is super gaaf, maar je zal zeker jezelf wel eens tegenkomen. Onthoudt altijd dat je er beter uit zal komen. Het is een te gekke ervaring waar je een hoop van leren. Je verbreedt je horizon op een leuke manier en je gaat nieuwe internationale vrienden maken. Daarnaast ben je ook in de gelegenheid tijdens je stage of jaar in buitenland om een vreemde taal te leren. Je kan bijvoorbeeld in Australië dit doen. Dan kan je in een echte highschool Australië ervaring opbouwen en een goeie tijd beleven. Of je zou in een ander land dit kunnen doen via Travel Active.

Werkgevers vinden internationale ervaring belangrijk

Het is natuurlijk niet een reden om het daarover te doen, maar het is wel mooi meegenomen. Het is ook uit onderzoek gebekenen dat werkgever internationale ervaring een pre vinden. Studenten die in het buitenland gestudeerd hebben vinden vaak sneller een baan en zijn zelfstandiger. Het is daarnaast ook heel makkelijk om voor jou om contacten op te bouwen en dit is voor veel werkgevers ook ideaal. 

Het is een geweldige ervaring

Tijdens deze periode leer je een hoop nieuwe mensen. Je leert een andere wereld. Dit is mega gaaf en op een leuke manier. Je gaat een hoop toffe leuke dingen doen. Daarnaast is het een unieke kans. Het is nu de tijd om er op uit te trekken. Later als je een vaste baan hebt, kan dat niet zomaar. Het is daarom ook nu de kans. Het biedt een hoop. Daarnaast biedt het ook een persoonlijke ontwikkeling. Je sociale en culturele vaardigheden worden door je verblijf in het buitenland aangescherpt. Het is dus wel echt voordelig om voor een tijdje naar het buitenland te trekken.