De beste tips voor een ontspannen bezoek aan de dierenarts

Het is logisch dat je een beetje gespannen bent als je met je lieve huisdier naar Dierenkliniek ’t Leijdal moet. Toch is het belangrijk dat je rustig blijft voor jezelf en voor je huisdier. Dieren voelen jouw spannen namelijk ook en dat is niet fijn voor ze. Hoe pak je dit aan en hoe ga je dus zo ontspannen mogelijk naar de dierenarts. Je leest het allemaal in dit artikel. Lees dus zeker even verder als je nieuwsgierig bent. Alvast erg veel leesplezier!

Begin met een bezoek wat niet veel voorstelt

Als eerst is het heel belangrijk de de eerst ervaring voor jezelf en voor je huisdier bij de dierenarts positief is. Daarom is het een goed idee om met je huisdier al vroeg een bezoek aan de dierenarts te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een algehele check die je kunt laten doen. Dit stelt niet veel voor en hierdoor zal de eerste indruk van en met de dierenarts positief zijn. Wanneer de dierenarts erg ontspannen de lichamelijke conditie controleert, het gebit bekijkt, de oren even optilt om erin te kijken en nog wat andere dingen checkt, is de eerst indruk al goed! 

Laat jouw huisdier wennen

Laat jouw huisdier goed wennen aan bepaalde dingen die een dierenarts ook doet. Denk hierbij aan het optillen van de oren, het bekijken van het gebit en het ontspannen wanneer mensen aan hem of haar zitten. Wanneer dit goed gaat, kun je jouw huisdier een beloning geven. Zo went jouw hond of kat aan dit soort dingen en dat is belangrijk en handig als je naar de dierenarts gaat. Natuurlijk is niet elke hond of kat hetzelfde en kunnen sommige dieren hier gewoon beter tegen dan andere dieren, maar je kunt ze er zeker aan laten wennen. 

Zorg ervoor dat je zelf ook ontspannen bent

Wees zelf ook kalm en ontspannen. Jouw huisdier is als het goed is goed in het aanvoelen van hoe jij je voelt. Wanneer jij heel onrustig overkomt, zal jouw dier hierdoor ook een stuk onrustiger worden. Dit wil je natuurlijk niet hebben. Zorg er dus voor dat je zelf rustig blijft en dan zal jouw huisdier ook een stuk ontspannender zijn.