Zo stel je een persoonlijke boxspring samen

Optimaal genieten van je nachtrust: wie wilt dat nu niet? Om elke ochtend uitgerust wakker te worden, is het hebben van een goed bed heel belangrijk. Steeds meer mensen investeren daarom ook in een kwalitatief goed bed. Boxsprings worden daardoor met de dag populairder. Een boxspring zorgt namelijk voor heel veel slaapcomfort en een mooie uitstraling in de slaapkamer. In dit artikel lees je hoe je een boxspring perfect naar jouw wensen samenstelt. 

Voor welke uitvoering ga je? 

Boxsprings bestaan er in heel veel verschillende soorten en maten. Het eerste waar je naar kijkt, is hoe hoog de boxspring moet zijn: 12 cm, 20 cm, 25 cm of 30 cm. Ook is er variatie in verstelbare boxsprings of elektrische boxsprings. Wanneer je dit allemaal vast hebt gesteld, kan je gaan kijken naar het volgende punt. 

Ga voor een mooi en passend hoofdbord

Een hoofdbord is iets wat belangrijk is wanneer je een boxspring gaat uitkiezen. Het is natuurlijk wel zo leuk dat het hoofdbord ook mooi past bij de rest van de slaapkamer. Ook is het fijn dat je lekker tegen het hoofdbord aan kan leunen. Op het gebied van hoofdborden is er wat betreft keuze ook zeker geen gebrek. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een gecapitonneerd hoofdbord. 

Welk matras past het best bij jou

Bij de matrassen kun je kiezen uit diverse pocketveringen. Denk aan traditionele pocketvering, geneste pocketvering en pocketvering met Low Back Support. Ook kan je kiezen voor een matras van polyether en koudschuim. Als laatste zijn er verschillende afdeklagen voor je matras om uit te kiezen. Zo kun je kiezen voor extra zacht of juist een stevige ondersteuning.