Waar moet je rekening mee houden als je een hoogwerker wilt huren?

Als je een bedrijf hebt dat bepaalde werkzaamheden aan gebouwen moet uitvoeren, dan is de kans groot dat je regelmatig een hoogwerker moet huren. Door een hoogwerker te gebruiken, is het soms wel mogelijk om een hoogte van 20 meter te bereiken. De meeste gebouwen in Nederland zijn erg hoog en dan komt een hoogwerker goed van pas. Wanneer je een hoogwerker wilt huren, zijn er wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden. 

Een hoogwerker moet getransporteerd worden

Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden als je een hoogwerker in Goes wilt huren, is dat een hoogwerker ook getransporteerd moet worden. Een hoogwerker is niet voorzien van een kenteken, betaalt geen wegenbelasting en ook is de kans groot dat de hoogwerker niet verzekerd is of kan worden. Hierdoor is het dus ook niet toegestaan om met een hoogwerker op de Nederlandse wegen te rijden. Je zult dus ook over een vrachtwagen met oplegger moeten beschikken om de hoogwerker te kunnen transporteren. 

Je moet een certificaat halen

Wanneer je een bedrijf hebt en een hoogwerker wilt gaan huren, is het onwijs belangrijk dat de werknemers die daar gebruik van maken het juiste certificaat hebben. Een hoogwerker ziet eruit als een veilige machine, maar in werkelijkheid is dat het niet. Een hoogwerker is een grote machine die bij een aanrijding een enorme ravage kan veroorzaken, maar ook werk je vanaf een vrij grote hoogte. Het is dus voor iedereen die er gebruik van gaat maken belangrijk om te weten hoe je veilig met een hoogwerker moet werken. Een certificaat voor een hoogwerker kun je bij verschillende Nederlandse instanties halen en kost zeker niet veel geld. 

Huren is duurder dan kopen

Voor bedrijven die regelmatig een hoogwerker nodig hebben, is het op de lange termijn goedkoper om een hoogwerker te kopen. Dat heeft ermee te maken dat het huren van een hoogwerker vaak honderden euro’s per dag kost. Je kunt je dus wel voorstellen dat je, als je een hoogwerker dagelijks of meerdere keren per week huurt, op de lange termijn veel duurder uit bent. Houd er wel rekening mee dat een hoogwerker aanschaffen ook niet bepaald goedkoop is en dat er dan ook andere zaken bij komen kijken. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het onderhoud en het aanschaffen van een vrachtwagen met een oplegger.