Lekker de auto door de wasstraat. Maar is dat wel verstandig?

Een schone auto ziet er niet alleen mooi uit, het is ook van belang voor de veiligheid op de weg en het behoud van de lak van de auto. Het gebruik van een wasstraat is een populaire en efficiënte manier om je auto schoon te maken. In dit artikel zullen we bespreken wat de voordelen zijn van het gebruik van een wasstraat, welke soorten wasstraten er zijn en welke het meest geschikt is voor jouw auto, hoe je de velgen van je auto kunt schoonmaken en onderhouden en waarom het beter is om de auto door de wasstraat te laten reinigen dan dit handmatig te doen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een wasstraat voor het reinigen van je auto?

Het gebruik van een wasstraat heeft verschillende voordelen ten opzichte van het handmatig wassen van je auto. Zo is het een snelle en gemakkelijke manier om je auto schoon te maken. In de wasstraat nabij Oud Gastel wordt je auto grondig gereinigd en gedroogd in een korte tijd. Daarnaast is het gebruik van een wasstraat ook beter voor het milieu dan het handmatig wassen van je auto, omdat het water opgevangen en gerecycled wordt.

 

Een ander voordeel van het gebruik van een wasstraat is dat het veiliger is dan het handmatig wassen van je auto. Je loopt namelijk minder risico om jezelf te verwonden met chemicaliën of scherpe objecten. Bovendien kunnen professionele wasstraten ook helpen om je auto te beschermen tegen schade door het gebruik van speciale borstels en waxlagen.

Wat zijn de verschillende soorten wasstraten en welke is het meest geschikt voor jouw auto?

Er zijn verschillende soorten wasstraten beschikbaar, zoals roll-over wasstraten, wasstraten met zelfbediening, tunnel wasstraten en mobiele wasstraten. Roll-over wasstraten zijn de meest voorkomende soort en zijn geschikt voor de meeste auto’s. In deze wasstraat rijdt de auto langzaam door de wasstraat en wordt deze door een machine gereinigd.

 

Tunnel wasstraten zijn vergelijkbaar met roll-over wasstraten, maar hierbij wordt de auto door een tunnel getrokken. Dit kan beter zijn voor auto’s met een lagere bodemvrijheid. Wasstraten met zelfbediening zijn ideaal als je je auto zelf wilt wassen en reinigen. Mobiele wasstraten zijn geschikt als je niet naar een vaste locatie kunt gaan voor het reinigen van je auto, zoals op een parkeerplaats of op je eigen oprit.