Het kopen van een steiger, dit is wat je erover moet weten

De meeste mensen die een steiger gaan kopen zullen dit voor de eerste keer gaan doen. Vandaag de dag is er op dit gebied een grote markt en zijn er veel steigers waar je uit kunt kiezen. Wanneer jij niet weet waar je op moet letten, is het erg lastig om de juiste steiger te vinden. Om ervoor te zorgen dat je de juiste steiger koopt, is het verstandig om eerst eens goed te kijken naar wat de verschillen tussen deze steigers nou eigenlijk allemaal zijn.

De verschillende soorten steigers die jij kunt kopen

Wanneer jij een steiger wilt gaan kopen, zijn er een aantal verschillende soorten steigers waar je uit kunt kiezen. Zo kun je onder andere kiezen uit een rolsteiger, kamersteiger en vouwsteiger. Als jij een ASC rolsteiger kopen overweegt, zal dit waarschijnlijk vooral zo zijn vanwege het feit dat je de steiger eenvoudig wilt kunnen verplaatsen. Een rolsteiger geeft je namelijk de mogelijkheid om op één locatie op meerdere plekken klussen uit te voeren. Als jij meerdere locaties hebt waar je moet zijn voor kleinere klussen, is een vouwsteiger juist weer een stuk handiger. Het op- en afbouwen van een normale steiger, kost namelijk een grote hoeveelheid tijd, wat niet efficiënt is voor kleine klussen. Ook kun je ervoor kiezen om een kamersteiger te kopen, die op plekken kan komen waar andere steigers niet kunnen komen. Deze steiger is zo gemaakt dat deze geplaatst kan worden in smalle gangen en ook nog eens door deuren en ramen kan.

Andere details waar je op moet letten bij het kopen van een steiger

Naast het kiezen van een soort steiger zijn er ook nog een aantal andere dingen waar een steiger in kan verschillen. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je goed let op de werkhoogte van een steiger. De werkhoogte van een steiger kan namelijk variëren van 4 tot 15 meter. Wanneer jij een steiger gaat kopen, is het handig om eerst te kijken naar welke klussen je hiermee uit wilt gaan voeren. Ook is het handig om te kijken naar het formaat van het platform waarop je te werk moet gaan. Er zijn verschillende formaten platformen waar je uit kunt kiezen. Als jij klussen hebt waarvoor je veel gereedschap nodig hebt, is een groot platform wel van belang.